سفر با هواپیما به عنوان یک گزینه محبوب برای سفرهای داخلی و خارجی شناخته میشود، اما الزاماتی مانند غذا خوردن در هواپیما یا نحوه پوشش در سفرهای هوایی میتواند کیفیت این سفر را تحت تأثیر قرار دهد. زمانی که شما برای خرید بلیط هواپیما به سراغ یک آژانس یا به سراغ یک وب سایت اینترنتی مانند سایت چارتر میروید، به شما خواهند گفت که چه نکاتی را باید رعایت کنید. اما انتظارات آنها به شکلی است که شما خودتان هم نسبت به رعایت برخی از موارد پایبند باشید.
در مطالب قبل به سؤال در هواپیما چی بپوشیم پاسخ دادهایم و در این مطلب میخواهیم ببینیم که اصول غذا خوردن در هواپیما به چه صورت است و هرکدام از مواد غذایی میتوانند چه دردسرهایی برای ما به وجود بیاورند.
شرایطی که برای غذا خوردن در هواپیما باید رعایت کنید
قبل از هر چیزی باید ببینیم غذا خوردن در هواپیما تابع چه اصول و قوانینی است و ما باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم. یکی از افراد به دلیل شرایط خاص خود مانند دیابتی بودن یا هر بیماری دیگری، مجبور به استفاده از مواد غذایی هستند. این مواد غذائی در سفرهای طولانی برای آنها حیاتی است و ممکن است خوراکیها یا غذاهایی که در هواپیما سرو میشود با آنها سازگار نباشد. زمانی که شما قصد غذا خوردن در هواپیما را دارید باید به موارد زیر توجه کنید:برخی از مواد خوراکی حساسیت زا و آلرژی هستند که در هواپیما باعث چالش میشود.
- برخی از مواد خوراکی حساسیت زا و آلرژی هستند که در هواپیما باعث چالش میشود؛
- برخی از مواد خوراکی نفاخ هستند و شما در طول سفر اذیت خواهید شد؛
- برخی از مواد غذایی با توجه به شرایط بیماری شما مناسب نیستند؛
- برخی از مواد غذائی احتمال مسمومیت غذایی را بالا میبرند؛
- برخی از مواد غذایی برای سایر مسافران مشکل ایجاد میکنند؛
- برخی از مواد غذایی در افت فشار یا بالا بردن فشار خون نقش دارند.

این که مواد غذایی همراه شما در چه دستهای قرار میگیرند و شرایط جسمی شما به چه صورت است، موضوعی است که شما در طول زندگی خود به آنها رسیدهاید. اما رایجترین موادی که در هواپیما ممنوع هستند و شما هم بهتر است آنها را استفاده نکنید شامل موارد زیر میشوند:
مواد غذایی غنی از پروتئین و گوگرد
مصرف مواد غذایی مانند پودر پروتئین، تخم مرغ و گوشت قبل از پرواز ایده خوبی نیست، زیرا این غذاها به عنوان مواد غذایی باکتریهای روده شناخته میشوند که منجر به تولید گاز سولفید میشود. در حدود ۳ تا ۵ ساعت طول میکشد تا این مواد غذایی به باکتریها برسد و گاز وحشتناکی در معده و روده خود احساس کنید.
بنابراین اگر شما به یک سفر رفت و برگشتی بپردازید یا سفر شما بسیار طولانی باشد، قرار گرفتن این دسته از مواد غذایی در فهرست شما میتواند چالش بزرگی برای شما به وجود بیاورد. برای پروازهای طولانی، غذا خوردن در هواپیما باید شامل مواد غذایی مفید مانند تنقلات باشد که برای سیستم گوارش شما مشکل ساز نیستند.
آجیلها
آجیلها شامل بادام درختی، بادام زمینی، فندق، پسته و سایر مواد آجیلی هستند که از فیبرهای گیاهی غنی هستند. این فیبرهای گیاهی بهترین گزینه برای تولید گاز در روده شما هستند. مصرف آجیل منجر به تحریک شدن میکروبهای داخل روده شما میشوند.
اگرچه این مواد غذایی برای بسیاری از مردم سالم هستند، اما اگر به عنوان گزینه غذا خوردن در هواپیما آنها را انتخاب کردهاید مطمئن باشید که از لحاظ تولید گاز روده شما را به شدت اذیت میکند. جالب اینکه وقتی که شما در یک کابین تحت فشار هستید، مشکل این گازها بیشتر خودنمایی میکند و بیشتر تحت فشار خواهید بود.
میوههای خشک
میوههای خشک مانند زردآلو، قره قروت و کشمش از محبوبترین خوراکیها برای ما ایرانیها هستند و معمولاً در هر شرایطی سعی میکنیم که از آنها همراه خود داشته باشیم. اما بیشتر میوههای خشک شده حاوی سوربیتول و فیبر هستند که آنها را به روده شما انتقال میدهند.
تأثیر روده بر روی این میوههای خشک منجر به ایجاد رودهای پر از گاز برای شما میشود که یا مجبور به طی مسافت صندلی تا دستشویی هواپیما هستید یا باید آنها را تا انتهای سفر خود تحمل کنید. به خاطر داشته باشید که میوههای خشک حاوی مقدار بسیار زیادی از قند و کالری هستند. بنابراین میوههای خشک را هم میتوان از بین گزینههای غذاخوردن در هواپیما خارج کرد.

آدامسها و شیرینیهای بدون قند
آدامسها و شیرینیهای بدون قند به عنوان میان وعده در طول سفر هوایی شناخته میشوند که برای سرگرمی مناسب هستند. البته در ساختار این ترکیبات یک نوع الکل قندی مانند منیتول، سوربیتول و زایلوتول وجود دارد. این الکلهای قندی به سرعت از طریق دستگاه گوارش شما جذب میشوند و منجر به التهاب روده و اسهال میشود.
بنابراین اگر نمیخواهید در یک پرواز طولانی به طور کامل با این علائم مبارزه کنید بهتر است که آدامسها و شیرینیهای بدون قند را از فهرست گزینههای غذا خوردن در هواپیما حذف کنید. مواد شیرین کننده استفاده شده در این ترکیبات به شدت برای روده التهاب آور است و در سفرهای هوایی توصیه نمیشود.
افراد دیابتی اگر در این زمینه تجربه خاصی دارند یا به راهکار مناسبی رسیده اند میتوانند پیشنهاد خود را در بخش نظرات در انتهای مطلب وارد کنند.
نخود و حبوبات
نخود و حبوبات به عنوان یک غذای مدیترانهای شناخته میشوند که شاید معروفترین آنها فلافل برای ما ایرانیهاست. جالبتر اینکه فلافل و غذاهای تولید شده با نخود در همه جا، به ویژه در ترمینالها و با قیمت ارزان پیدا میشود. البته توصیه ما این است که اگر به فکر غذا خوردن در هواپیما هستید از این مورد چشمپوشی کنید.
بطور کلی حبوبات مانند لوبیای پخته شده، نخود فرنگی، سویا و عدس و همچنین نخود به شدت باعث تولید گاز در روده میشود. مطمئناً این چیزی نیست که شما بخواهید در یک کابین در ارتفاع چند صد متری به آن مبتلا شوید. بنابراین تا جایی که میتوانید از خوردن نخود و غذاهای ساخته شده با نخود بپرهیزید.
غذاهای دارای عصاره ریشه کاسنی
شاید ندانید، اما ریشه کاسنی یک فیبر به سرعت در حال تخمیر است و ممکن است حجم وسیعی از باکتریها را به معده و روده شما برساند. باکتریها چه به صورت هوازی و چه به صورت غیر هوازی منجر به تولید گازهای حاوی سولفید در معده و روده میشوند که تحمل آن در طول یک سفر طولانی بسیار سخت است. ترجیحاً از خوردن عرق کاسنی و غذاهای دارای عصاره ریشه کاسنی قبل از سوار شدن به هواپیما بپرهیزید. در ضمن این غذاها همراه با آجیل و میوههای خشک مشکل ساز هستند و سیستم گوارشی شما را تحریک میکنند.

غذاهای مکزیکی به عنوان گزینهای برای غذا خوردن در هواپیما
اگر در بین گزینههای غذا خوردن در هواپیما برای شما غذای مکزیکی وجود دارد، شاید بهتر باشد که در این گزینه خود تجدید نظر کنید. یک فرمول ساده وجود دارد که همراه بودن پیاز و سیر به معنی تولید گاز آزاردهنده در معده و روده است. اکثر غذاهای مکزیکی شامل لوبیا میشوند که حبوبات به خودی خود به نفخ شکم کمک زیادی میکنند.
از طرف دیگر در ساختار این ترتیبات سدیم وجود دارد که به طور مستقیم باعث التهاب روده میشود. غذاهای مکزیکی تند هستند که این تندی باعث تخریب معده و مثانه میشود. از هر زاویهای که به غذاهای مکزیکی نگاه میکنید میبینید که برای سفرهای هوایی مناسب نیستند و بهتر است آن را در بین گزینههای خود قرار ندهید.
چیپس سیب زمینی
چیپس سیب زمینی یکی از خوشمزهترین و محبوبترین تنقلات برای سفرهای زمینی است، اما توصیه ما این است که آن را در لیست ممنوعه غذا خوردن در هواپیما قرار دهید. این تنقلات چربی زیاد، نمک زیاد و ویژگیهای تغذیهای کم دارند. همچنین ممکن است در ساختار آنها از بادام زمینی یا هر چیز دیگری استفاده شده باشد. همه این موارد در کنار یکدیگر موجب نفخ شدید شکم و حتی ورم کردن دست و پا میشود. جالب است بدانید که این ترکیبات در کسانی که مبتلا به آلرژی هستند هم مشکل ساز است. چیپس سیب زمینی در به وجود آمدن علائم ریفلاکس اسید معده هم نقش دارد. حالا شما باشید از چیپس در هواپیما استفاده میکنید؟!
هدف ما در گروه چارتر رساندن شما به ارزانترین قیمت بلیط هواپیما است و سعی کنیم که شما را با بلیط چارتر هواپیما و بلیط لحظه آخری هواپیما بیشتر آشنا کنیم. در این مطلب موارد ممنوعه برای غذا خوردن در هواپیما را فهرست کردیم. اگر شما هم پیشنهادی دارید خوشحال میشویم که در بخش نظرات وارد کنید تا سایر بازدیدکنندگان هم ببینند.