اگر قصد سفر با هواپیما همراه با نوزادتان دارید، اگر نگران به وجود آمدن مشکل برای کودکتان در هواپیما هستید، نگرانی شما بیهوده است. آیا سفرهوایی برای نوزاد ضرر دارد یا خیر؟ نوزاد در هواپیما در حین پرواز در معرض چه خطرهاییست؟
در این مقاله به بررسی موضوعاتی مختلفی می پردازیم. موضوعات مختلفی مانند شرایط مختلف برای نوزاد در سفرهای هوایی تا محدودیت ها و راه حل رفع مشکلات احتمالی. با مطالعه این مطلب به راحتی می توانید سفری خاطره انگیز با نوزادتان تجربه کنید. همچنین می توانید به راحتی بلیط خود و نوزادتان را از سایت چارتر تهیه کنید.

موارد ضروری برای سفر هوایی با نوزاد شیرخوار و کودکان:

مراقب گوش های نوزاد خود باشید
فشار هوا و صدای داخل کابین هواپیما در زمان برخاستن و فرود آمدن هواپیما هم برای نوزادان و هم برای بزرگسالان ایجاد گوش درد می کند. در این مواقع نوزاد نیز دچار احساس درد در قسمت میانی گوش می شود. طبیعیست برای جلوگیری از این اتفاق بزرگسالان می توانند آدامس یا یک خوراکی دیگر بجوند تا فشار کمتری به گوش وارد شود. همچنین برای نوزادان نیز می توانید پستانک یا شیشه شیر همراه داشته باشید تا با مکیدن، دچار گوش درد نشوند.

مشورت با پزشک اطفال و پیشگیری از پیشامدهای احتمالی
اگر نوزاد شما دچار عفونت گوش میانی و سرماخوردگی، آلرژی های فصلی و هر نوع مشکل تنفسی شده است حتما قبل از پرواز با پزشک کودکتان مشورت کنید.در سفرهای هوایی زمانی که نوزاد همراه شماست، مراقب آلودگی فضای کابین باشید. آلودگی های داخل کابین باعث انتقال انواع بیماری های مختلف به نوزاد می شود. چگونه از انتقال این آلودگی ها به فرزندمان جلوگیری کنیم؟ جواب این سوال ساده است! سعی کنید از پروازهای کم مسافر و یا پروازهای موجود در شب استفاده کنید. این کار باعث می شود هم مسافرین کمتری در پرواز و محیط کابین باشند و هم در شب کودک شما به راحتی استراحت می کند.

از چند ماهگی نوزاد شیرخوار را می توان سوار هواپیما کرد؟
سن مناسب نوزاد شیرخوار برای سفرهای هوایی ترجیحا زیر ۱ سال ترجیحا نباید باشد. اگر می خواهید با نوزاد چند ماهه خود سفر کنید، حتما با پزشک مشورت کنید. البته بیشتر پزشکان توصیه میکنند که نوزادان را در ماه اول تولد به سفرهوایی نبرید. دلیل این موضوع این است که در این مدت علائم بیماری در نوزاد پنهان است و به راحتی آشکار نمی شود.

فراهم کردن جایگاه ویژه نگهداری کودک
بعضی از ایرلاین ها تجهیزات مربوط به سفر کودکان و نوزادان را دارند. اگر با یکی از این ایرلاین ها سفر می کنید حتما از وجود نوزاد در سفرتان اطلاع دهید. همچنین از پرسنل این پرواز درخواست کنید تا هدفون و صندلی مخصوص برای نوزادتان فراهم کنند و یا اینکه کریر نوزاد خود را همراه داشته باشید. این وسایل به شما کمک می کنند تا از هرگونه آسیب در طول پرواز جلوگیری شود. همچنین مانع از تکان خوردن و فعالیت کودک در حین پرواز می شود. از دیگر فواید استفاده از کریر و همچنین صندلی مخصوص این است که دیگران به نوزاد شما دست نمی زنند. این مراقبت مانع از انتقال ویروس و آلودگی به کودک و نوزاد می شود. چرا که سیستم ایمنی بدن نوزاد در ماه های اول تولد در حال شکل گیریست.سپس با محیط بیرون از رحم مادر هماهنگ و مقاوم شود.
نکته ی دیگر این که پهنای صندلی نوزاد نباید بیشتر از ۴۰ سانت باشد. پس با این تفاسیر، بهترین روش نگهداری نوزاد در هواپیما، روش کانگورو است. در این روش، همانند کانگورو، نوزاد را در کریر روی دوش خود قرار دهید تا امنیت و آرامش بیشتری تجربه کند.

سعی کنید برای کودکتان بلیط جداگانه تهیه کنید
در زمان تهیه بلیط حتما اطلاع دهید که نوزادی همراه خود دارید. این امر موجب می شود تا صندلی امن تری به شما داده شود. همچنین در هزینه تهیه بلیط ها نیز تاثیر دارد. قرار دادن نوزاد در یک جای امن و مراقبت در مقابل تکان های هواپیما مهمترین موضوع در یک سفر هواییست.

بهترین زمان برای پرواز چه زمانیست؟
بدون شک بهترین زمان برای سفر با نوزاد، شب یا زمانیست که ایرلاین مسافرین کمتری دارد. در این پرواز، به دلیل کمتر بودن جمعیت، کابین هواپیما از آلودگی کمتری برخوردار است. ترجیحا سعی کنید از پروازهای شب استفاده کنید تا نوزادتان به راحتی و در طول مسیرخواب باشد و کاملا استراحت کند.

مناسب ترین جای هواپیما برای نوزادان
تا جایی که مقدور است از پروازهای مستقیم استفاده کنید. تعداد بلند شدن از جایتان را در زمان پرواز از ۲ بار به ۴ بار افزایش دهید. در زمان رزرو بلیط سعی کنید صندلی های جلو و صندلی های کناری دیواری هواپیما را بگیرید تا فضای آزاد تری داشته باشید. وسیع بودن جای شما، فشار هوا و صدای درون کابین را کمتر کرده و نوزاد را کمتر اذیت کند. همچنین صندلی کنار راهرو در کابین به شما فضای آزاد بیشتری برای تحرک و قدم زدن می دهد. توصیه چارتر این است که از کریر مخصوص کودک استفاده کنید زیرا بهترین جا برای محافظت از کودک، آغوشتان است.

وسایل ضروری برای نوزاد را هوشمندانه در ساک بچینید
در ساک نوزاد، ضروری ترین وسایل مانند شیشه شیر، شیر خشک، یک بطری آب جوشیده شده و یا آب معدنی، پستانک، تعدادی پوشک و تعدادی اسباب بازی مناسب برای سرگرم کردن نوزاد همراه داشته باشید. در هواپیما فقط اجازه بردن مقدار ۱۰۰ میلی گرم مایعات را دارید همچنین تلفن همراه و تبلت خود را از بازی های مناسب کودک و برنامه های سرگرم کننده برای نوزادان پر کنید.

توصیه ها و نکات ایمنی حین پرواز برای نوزاد
- حفظ آرامش در زمان گریه نوزاد
- از مسافرین کناری و پشت سرتان مودبانه بابت بی قراری نوزادتان عذرخواهی کنید
- قبل از سوار شدن به هواپیما، پوشک نوزاد خود را تعویض کنید
- اگر نوزادتان در آغوشتان است کمربند خود را در زمان پرواز ببندید و به هیچ عنوان باز نکنید
- محفظه ی بالای سرتان را پر نکنید تا در هنگام تکان خوردن هواپیما این اشیا و وسایل از بالا سقوط نکند.
- در طول پرواز سعی کنید چای و قهوه ننوشید زیرا ممکن است با هر تکان خوردن هواپیما محتوی نوشیدنی داغ روی کودک بریزد.
- از پروازهای شلوغ دوری کنید زیرا میزان آلودگی در این سفرها به مراتب بیشتر است
- در حین پرواز فقط زمان هایی که تردد مجاز است قدم بزنید و کودک خود را آرام کنید
- اگر در سفرتان کودکی نیز همراه شماست، اسنک و تنقلات مختلف و مورد علاقه کودکتان را همراه داشته باشید.
- زودتر از زمان پروازتان در فرودگاه حضور داشته باشید چرا که سفر همراه با کودکان با اتفاقات پیش بینی نشده همراه است.
- کالسکه همراه تان ببرید: اگر دو پرواز پشت سر هم دارید بهتر است که کالسکه همراه خود ببرید تا بین دو پرواز، کودک خود را داخل کالسکه گذاشته و مانع از کلافگی اش شوید.
- بلیط هواپیما، مدارک و پاسپورت، خوراکی و شیشه شیر کودک خود را در نزدیکترین جیب کیف، یا لباس خود بگذارید تا در مواقع نیاز، دم دستان باشند و معطل نشوید.

همین طور که در این مطلب مطالعه کردین سفر با هواپیما نه تنها برای نوزادان ضرر ندارد بلکه میتوانید با رعایت نکات عنوان شده یک سفر راحت برای نوزادان و بقیه اعضای خانواده فراهم سازید. اکنون یکی از بزرگترین دغدغه های سفر با نوزادتان برای شما رفع شده است و می توانید به راحتی از سایت چارتر تنها با انجام دادن سه مرحله ی تهیه بلیط از سایت چارتر، بلیط خود را خریداری کنید.